Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ανάσταση και θαύματα !


Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός της πατρίδας μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν προσδοκούν «ανάσταση νεκρών», αλλά πραγματική «ανάσταση ζώντων», μέσα από μια γνήσια εργατική λαϊκή Ανάσταση – Επανάσταση.

Γι’ αυτήν την αναγέννηση του λαού μας, με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, δουλεύουμε από σήμερα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε αρνητικούς, δυσμενείς συσχετισμούς, προωθώντας τη Λαϊκή Συμμαχία με ένα πολύ ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στο σοσιαλισμό γίνονται θαύματα !

Τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής.

Τα όσα θαυμάζουμε, μελετώντας την ιστορία, τα όσα δημιουργούμε σήμερα με κόπο, τα όσα επιδιώκουμε να έρθουν αύριο, έχουν τη σφραγίδα σκληρών ταξικών αγώνων, θυσίας και ηρωικής ανιδιοτελούς προσφοράς, καθημερινής, ακούραστης προσφοράς και δουλειάς, από τους ίδιους τους δημιουργούς της ιστορίας, που δεν είναι άλλοι από τους λαούς.
(Δημ. Κουτσούμπας)

Αμήν !

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Μεγάλη Παρασκευή

Σύντροφε, τώρα μόνο εσύ μπορείς να πάρεις στα χέρια σου το σώμα του Εσταυρωμένου Αραβα, που πέφτει δίχως τέλος μέσα στα χαλάσματα της Τζενίν.
Πάρτον στα χέρια σου όπως μόνο εσύ ξέρεις, όπως το έκανες πολλές φορές στο παρελθόν.
Εμπρός, γιατί είναι πολλοί οι Εσταυρωμένοι και το σκάνδαλο γίνεται απόλυτο.

Κατέβασε το πρεζόνι με προσοχή από το σταυρό του: δε βρήκε τίποτα στη ζωή παρά μόνο το θάνατό του.

Κράτησε το κεφάλι αυτού που έσβησε μόνος του σ' ένα νοσοκομείο, άγνωστος μέσα σε αγνώστους, και βιάζονται τώρα όλοι να τον σπρώξουν στη γη, γιατί δεν κηδεύουν πια, αλλά σπρώχνουν τους ανθρώπους στο χώμα.

Την ώρα της Αποκαθήλωσης μην επιτρέψεις σε παπά να πλησιάσει, γιατί αυτός δεν είναι παρά ένα ακόμα κοράκι που μυρίζεται την αιωνιότητα σαν ψοφίμι.
Του ανοίγει η όρεξη, αν με καταλαβαίνεις.

Κατέβασε κι αυτή τη γυναίκα από το σταυρό, είναι γερόντισσα δίχως κανένα δίπλα της.
Εχει τα μάτια ανοιχτά λίγο πριν από το τέλος και περιμένει να δει ακόμα αν ένα θαύμα θα κάνει την εμφάνισή του, για να καταλάβει τι ήταν όλο αυτό το κάτεργο στο οποίο έζησε.

Κατέβασε από το σταυρό του τον επαίτη, που μεγάλωσε μαζί μας αλλά κουράστηκε να δίνει κι όχι να ζητά, όπως όλοι νομίζουν.
Ψιθύρισέ του ένα όνομα που ποτέ δεν είχε.
Δεν πρέπει να φύγει χωρίς όνομα, έστω για να το θυμάσαι μόνο εσύ.

Οπως μόνο εσύ, σύντροφέ μου, όπου κι αν βρίσκεσαι, δικαιούσαι τη Μεγάλη Παρασκευή να διαβάσεις από τον Ματθαίο 10:34-36:

«Μη νομίσετε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί τη γην.
Ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής.
Και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού».

Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε στην Ανάσταση, σύντροφε, και το ξέρεις.

Γιώργος Κακουλίδης
3 Μάη 2002
(λες και γράφτηκε σήμερα)

 

Ένα … “αθώο” ερώτημα


Το κάνουν διάφορα παπαγαλάκια - για να ... κυκλοφορήσει στον κόσμο - πιστεύοντα ότι έτσι θα πλήξουν το Κόμμα !

- Μήπως, συμμετέχοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αυτό σημαίνει έτσι ή αλλιώς, ότι υπογράφει δήλωση πίστης στις αρχές της ΕΕ ;

Άλλες παραλλαγές του παραπάνω "αθώου" ερωτήματος, τελειώνουν ως εξής :

- ... στις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ;
(για τις εκλογές της ελληνικής Βουλής)

- ... στις αρχές του Καλλικράτη ;
(για τις εκλογές της τοπικής Διοίκησης)

- ... στις αρχές της ΓΣΕΕ και τις ΑΔΕΔΥ ;
(για τις συνδικαλιστικές εκλογές)

Εγώ, θα πρότεινα, σε όλους αυτούς τους ... ΚΚΕδολόγους, να αρχίσουν να μας βάζουν ... προ των ευθυνών μας, ΚΑΙ γιατί ψωνίζουμε ρούχα από ... πολυεθνικές, τρόφιμα και ποτά από ... αμερικάνικα και άλλα ιμπεριαλιστικά τραστ, να μην βλέπουμε ... τηλεόραση γιατί τα κανάλια ανήκουν σε βιομήχανους και εφοπλιστές, να μην ταξιδεύουμε γιατί τα ... αεροπλάνα, τα ... λεωφορεία και τα ... καράβια ανήκουν στο μεγάλο κεφάλαιο !
Φυσικά, να μην αγοράζουμε ... αυτοκίνητα, μηχανάκια, ηλεκτρικά είδη κλπ., για τους ίδιους παραπάνω λόγους !

Να τους ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά.

Όπου υπάρχει μετερίζι αγώνων, όπου το σύστημά τους, ο καπιταλισμός, αφήνει τα όποια "παραθυράκια", να είστε σίγουροι ότι οι Κομμουνιστές όπως και όλοι οι αγωνιστές, θα είναι παρών !

Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του συστήματος που τους τρέφει !

Τελεία και παύλα !

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μεγάλη επιτυχία των κομμουνιστών της Ρωσσίας



 

Ένας γνωστός μας από τα ... παλιά (και όχι μόνον, βέβαια), διαβάσαμε π.χ. συνέντευξή του στον "Ρ" στις 2 Σεπτέμβρη του 2006, υπήρξε μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσσικής Ομοσπονδιας (ΚΚΡΟ), βουλευτής του Κόμματος, πρώτος Γραμματέας του ΚΚΡΟ στο Νοβοσιμπίρσκ, ο ΑΝΑΤΟΛΙ ΛΟΚΟΤ,  κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος της πόλης αυτής, μια πόλη που είναι τρίτη σε ολόκληρη τη Ρωσσία (μετά τη Μόσμα και την Αγία Πετρούπολη).

Δήμαρχος σε μια πόλη με πάνω από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους, βιομηχανικό κέντρο, μορφωτικό κέντρο - διαθέτει μερικά από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ρωσσίας -, Διοικητικό Κέντρο της Σιβηρίας, ενώ αποτελεί επιστημονικό και τεχνικός κόμβο !

Ο Ανατόλι Λόκοτ, κέρδισε 11 αντιπάλους (?), μεταξύ αυτών τον υποψήφιο της Ενωμένης Ρωσσίας (του Πούτιν), που ήταν και ο προηγούμενος Δήμαρχος της Πόλης, με ποσοστό που ξεπερνάει το 43,5 % !